ARTIKEL 1: IN DEZE VOORWAARDEN GELDEN DE VOLGENDE DEFINITIES.

a. Verhuurder: een natuurlijke persoon of rechtspersoon die met een consument een overeenkomst sluit voor het ter beschikking stellen van een vaartuig tegen betaling van een huurprijs.

b. Huurder: een natuurlijke persoon die met een verhuurder een overeenkomst sluit voor het gebruik van een vaartuig tegen betaling van een huurprijs. Deze consument sluit de overeenkomst niet uit naam van zijn beroep of bedrijf, maar op persoonlijke titel.

c. Partijen: de verhuurder en de huurder, zoals onder a en b omschreven.

d. Huisboot: een voorwerp dat is gemaakt om op het water te verblijven en zich daarop te bewegen, inclusief de uitrusting en inventaris die erbij horen. In deze voorwaarden gaat het expliciet om een vaartuig dat is bestemd voor vrijetijdsbesteding.

ARTIKEL 2: TOEPASSELIJKHEID VAN DEZE VOORWAARDEN

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod en iedere overeenkomst die de verhuurder en huurder sluiten voor de huur/verhuur van vaartuigen.

ARTIKEL 3: AANBOD EN TOT STANDKOMING VAN DE OVEREENKOMST

a. Elk aanbod van de verhuurder met betrekking tot de verhuur van Huisboten is vrijblijvend en onder voorbehoud van voldoende beschikbaarheid daarvan.

b. Als voorwaarde voor het sluiten van de Overeenkomst geldt in elk geval dat de huurder de leeftijd van ten minste 21 jaren heeft bereikt en zijn N.A.W.-gegevens en een kopie van zijn paspoort verstrekt.

c. De Overeenkomst komt, onverminderd het bepaalde in lid 1 en 2, tot stand op het moment dat de reservering van de Huurder per e-mail door huisbootje.nl is bevestigd, met dien verstande dat huisbootje.nl met onmiddellijke ingang en zonder nadere ingebrekestelling van zijn plicht tot terbeschikkingstelling van de Huisboot aan de Huurder wordt ontheven indien de Huurder niet tijdig aan zijn aanbetalingsverplichting voldoet, zulks onverminderd het recht van huisbootje.nl om nakoming van de Overeenkomst te vorderen.

d. De Huurder is jegens huisbootje.nl aansprakelijk voor de nakoming van de verplichtingen van eventuele mede-opvarenden die de Huurder vergezellen tijdens de huurperiode en welke verplichtingen uit de Overeenkomst, waaronder het bepaalde in deze algemene voorwaarden mede begrepen, voortvloeien. Vorenstaande geldt onverminderd de wettelijke aansprakelijkheid van de Huurder en de eventuele mede-opvarenden

ARTIKEL 4: RECHT VAN ANNULERING

a. Als de huurder de huurovereenkomst wil annuleren, moet hij dit zo spoedig mogelijk schriftelijk of elektronisch aan de verhuurder laten weten. Tot drie maanden voor vertrek dan betaald u 15% van de huursom Tot twee maanden voor vertrek dan betaald u 50% van de huursom Tot een maand voor vertrek dan betaald u 75% van de huursom Binnen een maand voor vertrek dan betaald u 100% van de huursom.

b. Wij zijn niet verantwoordelijk voor weersinvloeden, slecht weer is voor rekening van de huurder en vormt geen aanleiding tot reductie of restitutie van de huursom, dan wel annulering van de overeenkomst. Als door te hoge windkracht (windkracht 5 en hoger) niet gevaren kan worden, dan kunt u aan onze steiger verblijven. De windkracht en de mogelijkheden om te varen worden beoordeeld door de verhuurder. Uitzondering: Mocht u tgv hoog water (wat in dit gebied soms voorkomt), het huisbootje niet kunnen bereiken krijgt u uiteraard van de verhuurder uw geld retour.

c. Een boeking via de website geldt ook als een juridische wilsovereenkomst.

d. Een annulering die samenhangt met Corona, valt onder de normale annuleringsvoorwaarden. Corona is niet meer een onvoorziene omstandigheid.

e. De verhuurder heeft het recht om op ieder moment de huurovereenkomst te beëindigen, zonder restitutie van de huursom. De verhuurder kan de huurovereenkomst beëindigen als:

- De huurder zich niet aan de huurvoorwaarden houdt

- De huurder overlast veroorzaakt in of rond watersportplaatsen en jacht- en passantenhavens of op de openbare wateren. Deze punten worden beoordeeld door de verhuurder

ARTIKEL 5: INHOUD VAN DE OVEREENKOMST, LEVERING EN TERUGLEVERING VAN DE HUISBOOT

a. De Overeenkomst wordt aangegaan voor de bepaalde tijd die uitdrukkelijk is overeengekomen. De boekingsbevestiging vermeldt het tijdsbestek tussen het begin en einde van de huurperiode.

b. Levering en teruglevering van de Huisboot geschiedt op de Veense put 112, in Veen.

c. De Huisboot is voorzien van reddingsvesten voor alle passagiers die aangemeld zijn bij boeking.

d. Alle sancties die in verband met het gebruik van de Huisboot tijdens de huurperiode, bijvoorbeeld in verband met het bevaren daarvan, van overheidswege worden opgelegd, komen voor rekening van de Huurder, tenzij deze sancties het gevolg zijn van gebreken van de Huisboot die bij aanvang van de Overeenkomst reeds aanwezig waren, dan wel anderszins het gevolg zijn van omstandigheden die redelijkerwijs voor risico van de verhuurder komen.

e. Indien de verhuurder wordt aangesproken voor het betalen van sancties als bedoeld in het vorige lid, waarvoor de Huurder aansprakelijk is, stelt de Huurder de verhuurder op diens eerste verzoek onmiddellijk schadeloos.

f. De Huurder staat de verhuurder, dan wel een door hem aangewezen derde, te allen tijde toe de Huisboot tijdens de huurperiode aan een onderzoek te onderwerpen indien daarvoor naar oordeel van verhuurder aanleiding is. De Huurder is verplicht zijn medewerking te verlenen aan het door of namens de verhuurder in te stellen onderzoek.

g. De Huurder is verplicht om de Huisboot uiterlijk op het tijdstip dat de aangegeven uitchecktijd op de laatste dag van de huurperiode verstrijkt, weer ter beschikking te stellen aan de verhuurder, overeenkomstig het bepaalde in lid 2.

h. Indien de Huurder in gebreke is met de tijdige teruglevering van de Huisboot, op de daartoe overeengekomen wijze, is de verhuurder gerechtigd om de Huisboot onmiddellijk terug te (doen) nemen. De Huurder dient daaraan zijn volledige medewerking te verlenen. Alle kosten die de verhuurder als gevolg van het zelf (doen) terugnemen van de Huisboot moet maken om de Huisboot weer in zijn bezit te krijgen, komen voor rekening van de Huurder, tenzij de niet-tijdige teruglevering het gevolg is van een niet aan de Huurder toerekenbare omstandigheid.

i. Indien de Huisboot niet tijdig weer ter beschikking van de verhuurder is gesteld als gevolg van een aan de Huurder toerekenbare omstandigheid, is de verhuurder gerechtigd om de Huurder aanvullend 20% van de overeengekomen totale huurprijs in rekening te brengen voor elk uur waarmee de overeengekomen huurperiode wordt overschreden, onverminderd het recht van verhuurder om volledige schadevergoeding te vorderen. Extra kosten in verband met overschrijding van de huurperiode worden niet aan de Huurder in rekening gebracht indien en voor zover zulks gelet op de omstandigheden van het geval onredelijk is, bijvoorbeeld omdat de Huisboot in verband met het bevaren daarvan, defect is geraakt en de Huurder daardoor niet in staat was om de Huisboot tijdig terug te leveren.

j. De uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen van de Huurder blijven geheel van kracht totdat de Huisboot weer in het bezit van verhuurder is gesteld.

ARTIKEL 6: VERLENGING VAN DE HUURPERIODE

Verlenging van de huurperiode is slechts mogelijk na voorafgaande uitdrukkelijke instemming van de verhuurder en onder voorbehoud van voldoende vrije beschikbaarheid van de Huisboot. De verhuurder is nimmer verplicht om een verzoek van de Huurder tot verlenging van de huurperiode te aanvaarden. Verlenging van de huurperiode geschiedt voor de uitdrukkelijk tussen Partijen overeengekomen duur. Betaling voor de verlengde huurperiode geschiedt op de door de verhuurder aangewezen wijze en op het door hem aangezegde moment, dan wel binnen de door hem vermelde termijn.

ARTIKEL 7: GEBRUIK VAN DE HUISBOOT

a. Voor het varen met de Huisboot zijn uitsluitend de Huurder zelf en mede-opvarenden die de leeftijd van ten minste 21 jaren hebben bereikt, gerechtigd de Huisboot te besturen. Uitsluitend opvarenden (waaronder dus tevens de Huurder) van wie de N.A.W.-gegevens bij de verhuurder bekend zijn, van wie een kopie of foto van hun paspoort aan de verhuurder is verstrekt en die met succes hebben deelgenomen aan de schipperstraining, zijn gerechtigd de Huisboot te besturen. De Huurder staat ervoor in dat de bestuurder van de Huisboot in goede geestelijke en lichamelijke conditie verkeert om als bestuurder van de Huisboot op te treden. Het is de bestuurder dan ook onder meer niet toegestaan om de Huisboot te besturen onder enige invloed van alcohol (zerotolerance), drugs of medicijnen, met uitzondering van reguliere medicatie die de vaarvaardigheid volgens de bijsluiter niet beïnvloeden. Het is de Huurder dan ook niet toegestaan om de Huisboot door anderen dan de personen die aan vorenstaande eisen voldoen, te laten besturen. Voorts is de verhuurder te allen tijde gerechtigd om een opvarende de vaarbevoegdheid met onmiddellijke ingang te ontzeggen in geval verhuurder van mening is dat deze daartoe onvoldoende vaardigheden heeft.

b. Een dier mag uitsluitend op de Huisboot worden toegelaten indien het een of twee honden betreft. Deze moeten bij boeking aangemeld zijn. De verantwoordelijkheid voor de dieren ligt ten alle tijden bij de huurder, eveneens in het geval van molest.

c. Varen geschiedt uitsluitend onder de voorwaarden dat:

1. de Huisboot niet buiten het door de verhuurder aangegeven en tussen Partijen overeengekomen vaargebied wordt gebracht;

2. bij duisternis en nacht niet gevaren wordt; bij schemer worden de op de boot daartoe uitgeruste lichten gebruikt.

3. vanaf windkracht 5 alsook bij rukwinden vanaf kracht van 5 niet wordt gevaren;

4. bij hoogwater, overstromingsgevaar, dichte mist, duisternis en nacht niet wordt gevaren;

5. Er met de huisboot niet in of een door een sluis gegaan wordt;

6. volgens de verhuurder geen sprake is van te sterk stromend water, bij gebreke waarvan verhuurder kan besluiten om het varen te verbieden.

d. de huurder is aansprakelijk voor alle voortvloeiende kosten (ook verhuur derving) als de huisboot kapot gaat tgv het varen onder een te lage brug.

e. Door het aangaan van de Overeenkomst stemt de Huurder ermee in dat de verhuurder gebruik maakt van het in de Huisboot aanwezige bootvolgsysteem.

f. Het gebruik van confetti, vuurwerk, rijst ed is niet toegestaan aan boord

g. Huurder dient te zorgen voor zo min mogelijk overlast voor anderen op het water en voor omwonenden. Live muziek en/of elektrisch versterkte muziek aan boord is niet toegestaan.

h. Het vaartuig en de inventaris (zoals kaarten, reddingsvesten, peddels, kussens, licht, etc.) die huurder van verhuurder meekrijgt dienen na de huurperiode in dezelfde staat te worden afgeleverd als waarin deze zich bevonden bij aanvang van de huur. Bij vermissing of schade brengt verhuurder huurder een bedrag ter waarde van de vervangingswaarde/herstelwaarde in rekening.

i. Indien de verhuurder aan de Huurder omtrent het gebruik van de Huisboot verdere aanwijzingen verstrekt, is de Huurder gehouden deze aanwijzingen op te volgen.

ARTIKEL 8. | OVERMACHT

a. De verhuurder is niet gehouden tot het nakomen van enige verplichting uit de Overeenkomst, waaronder het beschikbaar stellen van de Huisboot mede begrepen, indien en voor zolang hij daartoe gehinderd wordt door een omstandigheid die hem krachtens de wet, een rechtshandeling of de in het maatschappelijk verkeer geldende opvattingen niet kan worden toegerekend. Onder overmacht wordt, naast hetgeen daaromtrent in de wet en jurisprudentie wordt verstaan, begrepen, het als gevolg van een niet aan de verhuurder toerekenbare omstandigheid niet kunnen verhuren van de Huisboot en niet kunnen varen vanwege meteorologische omstandigheden of van overheidswege opgelegde vaarverboden of -beperkingen:

1. Voor zover de overmacht situatie de nakoming van de Overeenkomst blijvend onmogelijk maakt, zijn Partijen gerechtigd de Overeenkomst met onmiddellijke ingang te ontbinden.

2. Schade als gevolg van overmacht komt, onverminderd toepassing van het vorige lid, nimmer voor vergoeding in aanmerking.

ARTIKEL 9. | SCHADE EN ONGEVAL

a. Beschadiging, vermissing, diefstal, het verloren gaan van en defecten aan de Huisboot ontstaan tijdens de huurperiode dienen na ontdekking daarvan, onverwijld telefonisch (0031-(0)622184141) aan de verhuurder te worden medegedeeld. De Huurder verleent de verhuurder, zijn verzekeraar en eventuele andere daartoe door verhuurder aangewezen derden, op verzoek en onverwijld alle in redelijkheid door hen gewenste inlichtingen en bescheiden, onder meer doch niet uitsluitend wat betreft omstandigheden die tot de defecten, beschadiging, diefstal, etc. hebben geleid, alsook informatie ter verkrijging van schadevergoeding van derden.

b. De Huisboot (of enige onderdeel daarvan) mag slechts gerepareerd of gedemonteerd worden na voorafgaand overleg met en instemming van de verhuurder.

c. Bij enig ongeval tijdens de huurperiode is het de opvarenden verplicht onverwijld telefonisch (0031-(0)622184141) contact op te nemen met de verhuurder en de waterpolitie te bellen. Door de personen die bij een ongeval betrokken zijn, dient een schadeformulier te worden ingevuld en worden ondertekend.

d. Huurder is aansprakelijk voor alle schade aan het vaartuig alsmede voor door hem en/of medeopvarenden aan derden veroorzaakte schade voor zover niet gedekt door de verzekering, ontstaan gedurende de tijd dat hij het vaartuig onder zich heeft.

e.De huurder is aansprakelijk voor alle kosten en vervolgschade voor alle betrokkenen en derden als er opzettelijk een ongeluk veroorzaakt wordt. Evenals er opzettelijk sprake is van misleiding van de feiten bij een aanvaring.

f. Bij verlies, c.q. diefstal van het vaartuig is huurder in alle gevallen geheel aansprakelijk voor dedoor verhuurder geleden schade.

g. Wanneer sprake is van ernstige onkunde, nalatigheid, alcohol gebruik, roekeloosheid en/of het niet nakomen van aanwijzingen van verhuurder en/of diens personeel wordt door verhuurder geen beroep op de verzekering gedaan, maar is huurder volledig aansprakelijk voor alle geleden (gevolg) schade voor verhuurden en/of derden.

h. Huurder is in gebreke als blijkt dat hij verplichtingen ingevolge deze algemene voorwaarden niet nakomt. Bij niet-nakoming hiervan en/of meldingen van overlast als gevolg hiervan is huurder volledig aansprakelijk voor alle (gevolg) schade en kosten die verhuurder moet maken en (gevolgen van) eventuele claims van derden aan verhuurder.

i. Verhuurder kan niet aansprakelijk worden gesteld voor persoonlijk letsel of schade van welke aard dan ook, onverschillig door welke oorzaak deze ontstaan is, voorafgaand, tijdens of ten gevolge van het huren van een vaartuig van verhuurder. Onder schade wordt tevens verstaan gevolgschade. Uitzondering hierop is de wettelijke verplichting tot schadevergoeding door aantoonbare opzet of grote schuld door verhuurder. Deze wettelijke schadevergoeding door verhuurder aan huurder zal maximaal het bedrag zijn dat verhuurder van zijn wettelijke aansprakelijkheidsverzekering vergoed krijgt voor het in geding zijnde incident.

j. Verhuurder wijst expliciet op het gevaar van inklemmen van ledematen tussen het vaartuig en andere objecten. Ook hiervoor kan verhuurder niet aansprakelijk gesteld worden.

k. Kinderen (tot 18 jaar) vallen onder de verantwoording van de ouders.

l. Verhuurder is niet aansprakelijk voor diefstal en/of beschadiging van eigendommen die huurder meeneemt op het vaartuig.

m. Huurder moet schade van welke aard dan ook, dan wel feiten en/of omstandigheden die redelijkerwijs tot schade kunnen leiden, zo spoedig mogelijk aan verhuurder mededelen. Schade die niet is gemeld (zowel aan het vaartuig als aan derden), wordt volledig op huurder verhaald en valt niet onder de verzekering.

n. Huurder is in alle gevallen volledig aansprakelijk voor de door hem veroorzaakte (gevolg) schade indien hij het vaartuig gebruikt buiten vooraf afgesproken vaargebieden.

o. Indien het vaartuig door huurder niet in dezelfde staat als waarin hij het heeft ontvangen wordt overgedragen, is verhuurder gerechtigd op kosten van huurder het vaartuig in de staat te herstellen als waarin het zich bij aanvang van de huurperiode bevond. Dit laatste geldt niet wanneer bedoelde kosten door de verzekering zijn afgedekt. Dan is huurder alleen het eigen risico van euro 1000,- verschuldigd

ARTIKEL 10. | PRIJZEN, KOSTEN EN BETALINGSVOORWAARDEN

a. Naast de huursom is de Huurder aan verhuurder verschuldigd:

1. de borgsom ten bedrage van € 500,00 euro

2. Het volgen van een schipperstraining is verplicht.

3. Bij de Overeenkomst zijn niet inbegrepen brandstofkosten, de kosten die door derden aan de Huurder in rekening worden gebracht, zoals liggelden en stroom- en drinkwaterkosten indien de Huisboot tijdens de huurperiode in een haven wordt aangelegd.

b. Indien en voor zover sprake is van bijkomende kosten die niet reeds bij het aangaan van de Overeenkomst, doch wel vóór aanvang van de huurperiode vaststaan, dient de Huurder deze kosten vóór ingebruikneming van de Huisboot te voldoen middels de door verhuurder gewenste betaalmethode; middels overboeking, pinbetaling of contant.

c. Indien tijdens de huurperiode met de Huisboot wordt gevaren, worden de brandstofkosten verrekend met de betaalde borg.

d. De Huisboot is WA- en Allrisk verzekerd. Het eigen risico is 1000 euro, deze zijn voor kosten van de huurder. In geval van schade die door de bedoelde verzekering wordt gedekt, maakt de Huurder geen aanspraak op terugbetaling van de borgsom.

e. Indien tijdige betaling door de Huurder achterwege blijft, treedt het verzuim van de Huurder van rechtswege in. Vanaf de dag dat het verzuim van de Huurder intreedt, is de Huurder over het opeisbare bedrag de dan geldende wettelijke rente verschuldigd. In geval van betalingsverzuim behoudt de verhuurder zich tevens de rechten als bedoeld in artikel 11 voor, waaronder mede begrepen het opschorten van zijn verplichting om de Huisboot aan de Huurder beschikbaar te stellen.

f. Alle kosten in verband met (buiten)gerechtelijke maatregelen alsmede executiekosten, welke de verhuurder voor het geldend maken van zijn rechten ingevolge de Overeenkomst nuttig of nodig mocht achten, komen voor rekening van de Huurder. Ten nadele van de Huurder wordt hierbij niet afgeweken van het bepaalde in de Wet Incassokosten.

ARTIKEL 11. | OPSCHORTING EN ONTBINDING VAN DE OVEREENKOMST

a. De verhuurder is gerechtigd de Overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling of rechterlijke tussenkomst op te schorten c.q. te ontbinden en indien de Huisboot reeds aan de Huurder beschikbaar is gesteld, zich weer in het bezit van de Huisboot te (doen) stellen, onverminderd zijn recht op vergoeding van schade indien:

• de Huurder een of meer van zijn verplichtingen uit de Overeenkomst niet, niet tijdig of niet volledig nakomt, tenzij, in geval van ontbinding, de tekortkoming de ontbinding van de Overeenkomst redelijkerwijs niet rechtvaardigt. In geval van niet-tijdige betaling na verstrijken van een in de betalingsherinnering vermelde termijn, vervalt de reservering van de Huurder met onmiddellijke ingang, zulks eveneens onverminderd het recht van de verhuurder op vergoeding van schade;

• De verhuurder van het bestaan van omstandigheden blijkt, die van dien aard zijn dat als De verhuurder hiervan vóór het sluiten van de Overeenkomst op de hoogte was geweest, hij de Overeenkomst niet was aangegaan. Indien de Huisboot reeds aan de Huurder beschikbaar is gesteld en de Overeenkomst door verhuurder wordt opgeschort of ontbonden, zal de Huurder alle medewerking aan verhuurder verlenen om zich weer in het bezit van de Huisboot te (doen) stellen.

b. De verhuurder is niet aansprakelijk voor schade ten gevolge van opschorting of ontbinding van de Overeenkomst op grond van het bepaalde in het vorige lid. Voor zover dit hem kan worden toegerekend, is de Huurder verplicht de schade die de verhuurder ten gevolge van de opschorting c.q. ontbinding van de Overeenkomst lijdt, te vergoeden.

c. Indien de verhuurder de Overeenkomst op grond van dit artikel ontbindt, zijn alle vorderingen van de verhuurder op de Huurder terstond opeisbaar.

d. Gedurende de opschorting c.q. na ontbinding van de Overeenkomst, is het de Huurder en medeopvarenden niet langer toegestaan om de Huisboot te gebruiken, tenzij de verhuurder in verband met de teruglevering van de Huisboot uitdrukkelijk anders voorschrijft.

ARTIKEL 12. | SLOTBEPALING

Partijen zullen niet eerder een beroep doen op de rechter of enige geschillencommissie dan nadat zij zich optimaal hebben ingespannen om het geschil in onderling overleg te beslechten. Als laatste: Veel vaarplezier! Huurder, stemt met deze algemene voorwaarden in door het ondertekenen van deze voorwaarden:

Datum: _________________

Plaats:  _________________

Hantekening: _________________

Huisbootje | Banknummer: NL75ABNA0587837349

Wil je zelf een houseboat aanschaffen? Neem contact op voor de mogelijkheden.